اگر بخواهیم اقوام ایرانی و شهرهای ایران را به تفکیک نام ببریم و زیبایی بی‌نظیرشان را بستاییم، بی‌شک یکی از زیباترین شهرها در رتبه‌های بالا، استان کردستان و شهر سنندج است. شهری که به پیراهن‌های بلند و رنگین نش، میهمان‌نوازی و محبت مردمانش و گویش شیرین و زیبایش معروف است. شهر سنندج، از حیث زیبایی طبیعی و ابنیه تاریخی یکی از زیباترین شهرهای ایران است. این شهر که در غرب کشور قرار دارد، جزو اولین گزینه‌هایی است که گردشگران انتخاب می‌کنند و گاهی پیش می‌آید که به دلیل زیبایی بی‌نظیر شهر سنندج، برای بار دوم به سمت این شهر روانه می‌شوند. یکی از جاذبه‌های دیدنی و بسیار زیبای این شهر که مهمترین عامل شهرت آن است، ” عمارت‌ های سنندج ” است.

بناهایی دیدنی و بی‌نظیر که هر کدام روایتگر گوشه‌ای از تاریخ است. عمارت‌هایی که با وجود گردوغبار پیری و چین‌وچروک‌های کهنسالی بر پیکرشان، همچنان استوار و باشکوه ایستاده‌اند و تحسین می‌شوند. هر ساله، تعداد زیادی از گردشگران، برای دیدار از عمارت‌ های سنندج به این شهر می‌آیند و بی‌شک یکی از خاطره‌انگیزترین سفرهایشان را رقم می‌زنند.

برای گشت‌وگذار در میان عمارت‌ های سنندج و رسیدن به یک حال خوب، با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید:

عمارت مشیر دیوان ؛ یادگار قاجاریه

اولین بنای معروف و زیبا در میان عمارت‌ های سنندج ، عمارت مشیر دیوان است. این بنای تاریخی و زیبا یادگار دوران قاجاریه است که از چند فضای گوناگون تشکیل شده. عمارت مشیر دیوان که اسلوب معماری ایرانی در آن به خوبی دیده می‌شود، توسط “میرزا یوسف مشیر دیوان”، مشاور حاکم این منطقه بنا شده. این عمارت مشیر به شیوه تک‌ ایوانی ساخته شده و دارای هفت حیاط است. هر یک از این حیاط‌ها دارای آب‌نماهای مجزا با طرح به خصوصی هستند که در عین حال با آب‌نمای قبلی دارای ارتباط است.

 

ساختمان اصلی این بنا بخش‌های متفاوتی از جمله ایوان ستون‌دار، تالار، حیاط و آبنما است. یکی از جذابیت‌های بارز و دیدنی این عمارت، پنجره‌های آن است که با ترکیب گرده‌چینی چوب و شیشه‌های رنگی، رنگ و لعاب خاصی را به آن بخشیده. این بنا دارای سقفی شیروانی است که سردر ورودی آن با محوطه‌ای نیم‌هستی و نمای آجری خودنمایی می‌کند. ایوان ستون‌داری که در ورودی این عمارت قرار دارد، با طرح کلاه‌فرنگی، مقرنس‌های گچی و ارسی‌های اسلیمی یکی از زیباترین هنرهای معماری ایرانی است که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.

عمارت مشیر دیوان که در گذشته ساختمان استانداری سنندج بوده‌است، در محله قدیمی سرتپوله و خیابان شهدا قرار دارد. اگر سری به سنندج زدید، حتما از این عمارت زیبا دیدن کنید.

 

عمارت امجدالاشراف ؛ هنر دست اصفهانی‌ها

عمارت تاریخی امجدالاشراف، در شهر سنندج یکی دیگر از زیباترین بناهای این شهر است. ساختمان این بنا در سال ۱۲۱۷ هجری قمری، به سفارش میرابوطالب، از تجار نامدار اصفهانی، در این شهر ساخته‌شد.

عمارت امجدالاشراف، ساختمانی مسی و بزرگ است، که قسمت‌های مختلفی را شامل می‌شود. نکته قابل توجه درباره این عمارت، مجاورت آن با تالار تشریفات است که در گذشته مراسم‌های مهمی در آن اجرا می‌شد. این بنا که حاصل کار و هنر استادکاران اصفهانی است، در ماه محرم، میزبان عزاداران حسینی بوده و افراد در قسمت تالار تشریفات برای برگزاری مراسم محرم، جمع می‌شدند.

بنای عمارت امجدالاشراف، دردو طبقه ساخته شده که جلوه هنر اصفهانی به خوبی در آن دیده می‌شود. از مهمترین خصوصیات این بنا می‌توان به اتاق‌های سه دری و پنج دری اشاره کرد که با رنگ فیروزه‌ای، نمای ساختمان را زیباتر کرده است. گچ‌بری‌ها، مقرنس‌‌کاری، نقش‌های اسلیمی و نقاشی‌های متاثر از نقاشی غربی، چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.

سقف عمارت امجدالاشراف، قاب‌بندی منحصر به فردی دارد که با نقاشی‌های زیبا تزیین شده‌است. این ساختمان حیاطی دارد که با حوضی مستطیل شکل و نسبتا بزرگ پوشیده شده و سنگفرش آن را تخته‌پوش‌های سنندجی پر می‌کنند.

امجدالاشراف از مهم‌ترین بناهای عمارت های سنندج از نظر معماری و تزیینات وابسته به آن است. زیبایی خاص و منحصر به فرد، معماری جذاب اصفهانی، تزیینات به کار رفته در بنا و … همگی از جمله دلایلی 


مجله‌ی گردشگری

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : عمارت ,سنندج ,مشیر ,ساختمان ,معماری ,زیباترین ,عمارت مشیر ,معماری ایرانی ,عمارت امجدالاشراف، ,مشیر دیوان ,تالار تشریفات
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دفترفنی ارج جهان کاکتوس ها مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ساوه Kim I Jennifer چگونه ! 10 تصویر فوق العاده از حکاکی روی انواع سنگ